Yhteystiedot

Mikkelin Ursa ry

sähköposti:
mikkelin.ursa(at)ursa.fi

Tähtitornille ajo-ohje
löytyy sivun vasemmalla olevasta palkista

Puheenjohtaja
Jenni Andersin

Varapuheenjohtaja
Rahastonhoitaja,
jäsen- ja laskutusasiat
Mika Suojärvi

Sihteeri
Katariina Hanhisalo

Hallituksen jäsenet
Sami Jumppanen
Heli Kuosmanen


************************
Päivitetty 25.1.2020

************************

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:767238 kpl

Kuva-albumi

Share |

Tietoa Mikkelin kaupungista

Mikkeli sijaitsee Etelä-Savon maakunnassa Saimaan sydämessä.

Mikkeli on noin 50 000 suomalaisen kotikaupunki kaakkoisessa Suomessa, parin tunnin juna- tai automatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

maisema-mikkeli.jpg

Mikkeli tunnetaan ehkä parhaiten Saimaasta, torista, St.Michel- raveista, Mikkelin Musiikkijuhlista, Ballet Mikkelistä, Työväen Näyttämöpäivistä, Päämajakaupunki -nimestä ja tietenkin savolaisista lupsakoista ihmisistä.

Historian valossa savolaiset ovat ennen kaikkea raivaajakansaa: Savon heimo oli kyllin sitkeää ja sikiävää ja kesti rajanpinnan kirot. Sodista ja vainoista huolimatta se muokkasi asuttavaan kuntoon suuren osan Suomea - ja siinä sivussa hieman Ruotsin ja Norjankin erämaita. Luonteenpiirteensä savolainen lienee imenyt suoraan elinympäristöstään: kun kymmenien tuhansien kilometrien pituinen rantaviiva kiemurtaa sen sadat niemet ja lahdenpoukamat, niin miten rantoja samoilleesta savolaisestakaan olisi voinut tulla muuta kuin taipuisa, sopeutuva ja kielellisestikin monivivahteinen.

Entisaikojen elinvoimaa löytyy myös nykypäivän eteläsavolaisista, joista puolet viihtyy kirkonkylissä ja maaseudulla, toinen puoli kolmessa kaupungissa Mikkelissä, Savonlinnassa ja Pieksämäellä. Asukkaita Etelä-Savon maakunnassa on noin 160 000.

 

Puhtaita rantoja kertyy kymmeniä tuhansia kilometrejä

Etelä-Savo on Suomen järvisin ja metsäisin maakunta. Maakunnan pinta-alasta neljännes on vettä: kirkkaita ja lähes kauttaaltaan puhdasvetisiä järviä on seitsemäntuhatta, pieniä lampia lukematon määrä ja monipolvisina virtaavia jokia ja puroja viisituhatta kilometriä. Maan pinta-alasta neljää viidesosaa peittävät puut, enimmäkseen männyt ja kuuset.

Suomen järvistä suurin, Saimaa, kimaltelee Mikkelissä. Saimaa jakautuu suuriin selkävesiin, joista Haukivedelle ja Kolovedelle on perustettu kansallispuistot. Myös Pihlajavesi, Luonteri, Katosselkä ja Puruvesi ovat arvokkaita luontokohteita, joista osia on suojeltu. Erämaajärvet Puula ja Kyyvesi sijaitsevat myös Mikkelissä.

puula.jpg

 

Mikkelissä on hyvä elää, asua ja tehdä työtä

Mikkelistä on matkaa pääkaupunkiseudulle vain reilu kaksisataa kilometriä. Vaikka ruuhka-Suomi sijaitsee aivan naapurissa, sen haitat eivät kuitenkaan ulotu Mikkeliin.

Työ-, päivähoito- ja koulumatkat hoituvat sujuvasti, asunnot, toimitilat, tontit ja energia ovat edullisia ja peruspalvelut helposti saatavilla. Vapaa-ajan asunnolle on usein vain kivenheiton matka - sauna ja vene odottavat monesti jo kotirannassa.

 

Elämänlaatu on korkeapessia.jpg

Elämänlaatua nostavat harrastus- ja muut vapaa-ajanviettomahdollisuudet. Valinnanvaraa on musiikkiopistoista urheiluseuroihin, korkeatasoisista kulttuurinautinnoista golfiin ja eräretkeilyyn, tähtiharrastusta unohtamatta! Luminen talvi tuo hiihtoladun miltei omalle ovelle. Ruuhka on Mikkelissä tuntematon käsite.

Mikkeli tarjoaa myös yrittäjyydelle hyvät lähtökohdat. Ilmapiiri suosii yrittämistä, ja tuotannon aloittamiskustannukset ovat edulliset. Suuret markkina-alueet Helsinki ja miljoonakaupunki Pietari sijaitsevat lähellä. Korkealaatuiset peruspalvelut, monipuoliset vapaa-ajanviettomahdollisuudet ja puhdas luonto saavat niin yrittäjän kuin hänen työntekijänsäkin viihtymään.

Mikkelin ammattikorkeakoulu, yliopistokeskus ja ammatillinen oppilaitos kouluttavat niin nuorista kuin aikuisista monen eri alan ammattilaisia. Yrityksille riittää osaavaa työvoimaa.

Tervetuloa Mikkeliin, Saimaan sydämeen!

 

Lue lisää www.travel.mikkeli.fi